thermic chocolade mask
Nowy
Termiczna maska gipsowa z czekoladą wykorzystuje modelujące działanie gipsu oraz termiczny proces wiązania wody przez siarczan wapnia, dzięki czemu może wspomagać wnikanie substancji czynnych zawartych w preparatach regenerujących i odżywczych stosowanych pod maskę.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
NOWOŚĆ!!!
THERMIC CHOCOLATE MASK
Maska gipsowa z czekoladą - modelująco-odżywcza
Opis:
Termiczna maska gipsowa z czekoladą wykorzystuje modelujące działanie gipsu oraz termiczny proces wiązania wody przez siarczan wapnia, dzięki czemu może wspomagać wnikanie substancji czynnych zawartych w preparatach regenerujących i odżywczych stosowanych pod maskę. Pod wpływem wzrostu temperatury rozszerzają się naczynia krwionośne, zwiększa się mikrocyrkulacja krwi, następuje odtoksycznienie, dotlenienie i odżywienie skóry. Obecne w kakao związki mineralne, głównie magnezu, wykazują działanie kojące i odprężające, wykorzystywane w pielęgnacji skóry zmęczonej, zestresowanej i pozbawionej zdrowego kolorytu.
Przeznaczenie: dla skóry zestresowanej, szarej, zmęczonej, tzw.”palacza”, zwiotczałej, wymagającej silnej regeneracji. Polecana także do modelowania biustu i pośladków. Skład:
Korzyści:
Propozycja stosowania w profesjonalnych zabiegach kosmetycznych:
Sposób użycia:
Saszetkę maski (220 g) rozprowadzić w 110 ml letniej wody do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Wcześniej na skórę nałożyć serum w ampułce Medbeauty oraz krem. Zwrócić szczególną uwagę na zabezpieczenie brwi i okolic oczu dodatkowo płatkami kosmetycznymi. Przykryć lekko gazą z wyciętymi otworami na nos i usta, a następnie nakładać maskę cienkimi warstwami, aż do uzyskania odpowiedniej grubości warstwy maski (ok. 1 cm). Maska twardnieje powoli. Czas działania maski od 15 do 20 min. Po upływie tego czasu zdjąć maskę w całości, stonizować skórę i zaaplikować odpowiedni krem pielęgnacyjny.
Przeciwwskazania do zastosowania maski gipsowej szczególnie w okolicach twarzy:
Uwaga ! W przypadku choroby tarczycy maski nie stosujemy na szyję.
INCI: Calcium Sulfate, Talc, Magnesium Sulfate, CI 77491 (Iron Oxides), CI 77492 (Iron Oxides), Parfum (Fragrance), CI 77499 (Iron Oxides), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Powder, Calcium Polyoxymethylene Pyrrolidone, Hydrolyzed Corn Starch.
Pojemność: Profesja: saszetka 220 g / 600 ml
Ref. Profesja : P00136A-W/220
Brak komentarzy.